Arabian Nights gokkast

Op deze pagina opnieuw een Netent gokkast die je als gratis casinospelletje kunt spelen. Dit is eigenlijk geen verassing dat de keuze zo vaak op een spel van deze ontwikkelaar valt. Netent maakt namelijk de beste video slots die altijd van top kwaliteit zijn. Er is altijd wel een noemenswaardige eigenschap die de spellen de moeite waard maken om te spelen. Voor de Arabian Nights gokkast is dit niet de allermooiste animaties of het design. Dit komt omdat het één van de oudere Netent gokkasten is. Wel maak je kans op een progressieve jackpot waarmee je enorme bedragen kunt winnen. De jackpot heeft zelfs enkele keren prijzen van meerdere miljoenen euro’s uitgekeerd. Ook de prijzen in het normale spel zijn niet mis. Je kan bijvoorbeeld tot 30 free spins krijgen waarbij de prijzen met een 3x multiplier worden vermenigvuldigd. Dit kan natuurlijk tot grote winsten leiden.

Arabische nachten thema

Het thema van de Arabian Nights gokkast lijkt gebaseerd te zijn op het sprookje van Alladin en de Wonderlamp. Ook dit verhaal speelt zich namelijk af in de Arabische wereld. De symbolen van deze slot hebben ook allemaal een Arabische stijl. Zo zie je bijvoorbeeld een Arabisch zwaard, pantoffels, een bedoeïen tent, een hoed en een kameel. De link naar het bekendste Arabische sprookje is snel gemaakt door de aanwezigheid van een wonderlamp als scatter symbool. Ook het symbool van de Arabier met snor zou zomaar door kunnen gaan voor de geest die uit de lamp tevoorschijn komt. Deze twee laatste symbolen hebben een speciale functie op de gokkast met tien verschillende win lijnen.

Arabier als wild symbool

De Arabier met een grote snor is het symbool dat wild is in dit spel. Hiermee kan je dus alle andere symbolen vervangen. De enige uitzondering is het scatter symbool dat we in de volgende paragraaf gaan bespreken. Voor de rest kunnen alle andere symbolen vervangen worden met de Arabische man. Het is ook zeer rendabel wanneer je een combinatie kunt maken met een wild symbool. De prijzen die je dan wint zullen namelijk allemaal verdubbeld worden.

Wonderlampen tot 30 free spins

De wonderlamp is het scatter symbool waarmee je free spins kunt winnen. Drie of meer van deze lampen op willekeurige posities op het speelveld geven je 15 free spins. De scatters hoeven dus niet op een win lijn te staan van links naar rechts. De free spins kunnen overigens oplopen tot een maximaal aantal van 30. Dit komt omdat je de feature nogmaals kunt activeren wanneer je opnieuw drie of meer wonderlampen op de rollen krijgt. Alle prijzen tijdens de gratis spins worden met een 3x multiplier vermenigvuldigd.

Progressieve jackpot winnen

De grootste attractie van de gokkast die je hier gratis kunt spelen is de progressieve jackpot. Hier heb je natuurlijk niet veel aan wanneer je zonder inzet speelt. De jackpot is te winnen door vijf Arabian Nights logo’s op een win lijn te krijgen. Je kan dan een bedrag bij je balans bijschrijven van zeker enkele tonnen. Win je overigens de jackpot in de free spins feature dan zal over deze prijs uiteraard niet de 3x multiplier berekend worden.

€250 + 0 FS